Hayır, etkinliklerimize üye olmadan katılabilirsiniz.
Etkinliklerimize gönül rahatlığı ile yalnız katılabilirsiniz. Her etkinliğimizin katılımcılarının yarısına yakını ilk kez katılanlardan oluşur. Diğerleri de eski katılımcılarımızdır.
Gönül rahatlığı ile etkinliklerimize tek başınıza gelebilirsiniz. Her etkinliğimizde ilk defa aramıza katılan ve yalnız başına gelen bay ve bayan katılımcılarımız vardır. Ayrıca kamplı etkinliklerde bayanların kendini daha güvende hissetmesi için istendiği takdirde tek gelen diğer bayan katılımcılar ile aynı çadırı paylaşmaları ayarlanabilmektedir.
Yürüyüşler, parkurlara rehberlik/liderlik yapacak kişilerce parkur uzunluğu, iniş-çıkış yoğunluğu gibi etmenlere göre değerlendirilmekte ve zorluk derecesine göre duyurulmaktadır.
Yürüyüşlerimize zaman zaman ebeveynler 11-12 ve üstü yaşlardaki çocuklarıyla birlikte katılmakta, günün sonunda çocuklar açık havada güzel bir gün geçirmenin tatmini ve tatlı yorgunluğu ile evlerine mutlu olarak dönmektedirler. Faaliyet çağrısı elinize ulastığında, faaliyet sorumlusu ile iletişime geçerek düşüncenizi paylaşmanız ve onun fikrini ve onayını almanız doğada rahat ve güvenli bir geçirmeniz için en doğrusu olacaktır.
İlk dikkat etmeniz gereken; yürüyüş düzenidir. Çok bariz bir yol ve patika olduğunda sorun yaşama ihtimalimiz daha düşüktür, bu yüzden bazen (tercih edilmemekle birlikte) dağınık bir şekilde yürünebilir. Ancak doğada hava şartları aniden değişebileceğinden sürekli göz ve ses temasını kaybetmeden yürümemiz gerekir. Beş dakika içinde inen sis nedeniyle önde giden grubu gözden kaybedebilir, çatallanan patikada yönümüzü şaşırabilir ve ekibi kaybedebilirsiniz. Grubun dağılmasını önlemek için tempo en yavaş gidene göre ayarlanır. Eğer yavaşlık tüm ekibi riske atıyorsa en yavaşlar için rehber/lider alternatif bir çözüm getirebilir. Ekip üyesi olmanın verdiği diğer bir sorumluluk da diğerlerini gözetmektir. Dolayısıyla algımız sürekli açık, dikkatimiz yüksek olmalı. Bunun için de sadece adımımız atacağımız yere değil, rotaya, çevreye ve arkadaşlarımıza da bakmalıyız. Bunun için altın kural; batonu tutunca ön kol yere paralel, vücut dik olmalı : )
Öncelikle araç hareket saatinden 15 dakika önce toplanma noktasında olarak, planlanan şekilde faaliyetin yürümesine yardımcı olabilir ve daha da önemlisi, diğer katılımcıları duraklarda bekletmemiş olursunuz.
Faaliyetlerimiz haftasonları günübirlik olarak düzenlenmektedir. Çoğunlukla Pazar günleri, bazen de Cumartesi günleri doğa yürüyüşleri yapmaktayız.
Ayak bileğinizi saran rahat ve sertçe tabanlı bir yürüyüş ayakkabısı her zaman en önemli ve vazgeçilmez malzemedir. Ayrıca küçük bir sırt çantası (20-30lt hacimli), su matarası (1,5-2 lt) , günlük yiyecek ihtiyacınızı karşılayacak ufak bir sandviç ve atıştırmalıklar ile yedek bir kazak ve mont/ruzgarlık getirmeniz doğa yürüyüşlerine başlangıç için yeterli olacaktır. Yürüyüş icin rahat bir pantalon (kesinlikle kot giymeyiniz!) seçin, hareketlerinizi kısıtlayacak çok dar kesimli veya sert kumaştan mamul olmasın. Doğada kullanılan tüm giyim ürünlerinde hafiflik, ter atma kolaylığı ve kolay kuruma gibi çeşitli sebeplerle %100 polyester veya karışımlı sentetik ürünler ile yünlü ürünler tercih edilmektedir, pamuklu malzemelerden kaçının. İhtiyacınız olan malzemeler mevsime gore degişiklik gösterecektir. Örneğin yazın güneş siperliği olan bir şapka, güneş kremi ve daha fazla suya ihtiyacınız olurken; kışın kalın kazak (tercihen polar) eldiven, bere, tozluk vb malzemeleri kullanılacak, sıcak içecek için elinizde varsa bir termos (0,5-1 lt) getirmeniz yararlı olacaktır. Ayrıca ister yaz ister kış olsun, yürüyüşünüzü kolaylaştırmak için mutlaka bir çift yürüyüş batonu kullanmanızı tavsiye ederiz.
yurucek@gmail.com adresine boş bir mail atarak etkinliklerimizin size mail ile ulaşmasını sağlayabilirsiniz.